2012-07-26 12:46:49• hírek • Póti Orsolya

Idén több pénzt utaltak ki tankönyvvásárlásra

Augusztus 12-ig kell megérkezzenek a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által megrendelt tankönyvek - tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől.

Az iskolák már tavasszal leadták a rendelést a tankönyvekre. A rendelkezésre álló összeget egy fontossági sorrend alapján osztotta el a tanfelügyelőség: Szatmár megyének idén összesen 312.337 lejt utaltak ki idén tankönyvvásárlásra, azaz közel 150.000 lejjel több pénzt mint tavaly.

„A tankönyveket augusztus 12-ig várjuk. A könyvlerakatnak idén is a 7. Számú Általános Iskola (a szatmárnémeti Lucian Blaga) ad otthont, ahonnan szétosztják majd a tankönyveket az iskolák között." - mondta el Brumboiu a Szatmár.ro-nak.

A tankönyvek áránál némi drágulás tapasztalható, főként a magyar nyelvű tankönyvek ára emelkedett a fordítás miatt. A oktatásügyi-minisztérium kiadókkal kötött megállapodásának értelmében, a tankönyvek ára 3-70 lej között mozog, a szabadpiacon ennek többszöröséért lehet tankönyvet vásárolni.

A tankönyvek ára igen változó és valószínűleg, csak a legszükségesebb könyveket fogják megrendelni. Az I-IV. osztályos diákoknak minden tantárgyból jut tankönyv, a gimnazista diákok viszont csak a román nyelv és irodalom, anyanyelv és matematika tantárgyakból kapnak könyveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: